Idag tänkte jag dela ett recept med er som vi tycker är väldigt gott.
Italiensk bondsallad
4 port
3-4 kycklingfiléer (beror på storlek)
svartpeppar
smör till stekning
½ tsk salt
4 skivor lantbröd eller vitt formbröd
färsk parmesan eller västerbottenost att hyvla
romansallad
ruccola
tomater
olivolja
potatis
dill
citron
Basilika-aioli
1 krm sambal oelek
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta, pressad (valfritt)
3 msk majonäs
2 dl creme fraiche
½ tsk salt
Gör så här:
1. Kör sambal oelek i mixer tillsammans med basilikabladen. Tillsätt vitlök, majonäs och creme fraiche. Smaksätt med salt.
Såsen blir god om den får stå en stund och kan gärna göras i förväg.
2. Smörstek kycklingfiléerna. Salta och peppra.
3. Skölj och torka romansallad och ruccola. Riv i bitar och lägg upp på fat. Rosta gärna brödet och lägg det ovanpå.
4. Skiva den avsvalnade kycklingen och fördela på brödet.
Droppa olivolja på och hyvla osten över uppläggningen.
Granera med några tomater i klyftor.
Servera med:
Basilika-aioli
Kokt potatis
Gör så här med potatisen:
Lägg den varma potatisen i en skål tillsammans med hackad dill.
Häll över pressad citron och olivolja
Salta och peppra.
Hoppas ni testar detta recept för det är underbart gott!
Själv älskar jag basilika-aiolin och det rostade brödet ger en extra piff till rätten :-)
WOW - det är nu sparat i datorn! Låter jättesmaskigt!!! Kanske till helgen - ja, det tror jag det blir!
SvaraRaderaHa det gott (haha, ibland är man roligare än man tror!)!
Kram
Ann
Ska också spara receptet allt som har Italienskt anknytning gillar vi :) fast ingen av oss har anknytning till Italien men landet faccinerar oss.
SvaraRaderaHa det bra
Lotta
Visst skall det provas!
SvaraRaderaLåter gott det får jag prov//Britt
SvaraRaderaDet låter riktigt gott!
SvaraRaderaTack för receptet :)
Vilken fin blomsterlåda ni har fixat.
Den blev jättefin med planteringen i.
Kram Mari