torsdag 7 maj 2009

Regnet det bara öser ner...

Regnet det bara öser ner och jag blir så blöt om både skor och strumpor.... Är det inte ungefär så en låt går? :-)
Varför är det aldrig "lagom"? I april hade vi nästan sommarvärme och det var underbart skönt men jag längtade efter regn för trädgårdens skull. Så kommer maj och med den regnet och blåsten. Visst är regnet bra för växtligheten, allting är så grönt och fint och det doftar gott men... Varför blir det allt som oftast så att när det regnar så är det inte en eller två dagar, nej då ska det hålla på veckovis :-(
Nu sitter jag inne och längtar ut...
I ett regnuppehåll var jag ute och fotade lite i trädgården, det var faktiskt så att solen visade sig några sekunder - ibland får man vara glad för det lilla :-)

I höstas planterade jag lökar till något som heter orkidénarciss "Hawera". Nu blommar den och är jättesöt, bara cirka 15 cm hög.
Våra vita dubbla syrener är på väg att slå ut. De är uppstammade träd, troligen drygt 40 år gamla. Tyvärr börjar de "ge sig". Stammarna ser dåliga ut nere vid marken och liksom "ruttnar" bort?? Ifjol fick vi ta bort en som inte längre ville stå upp, tre har vi kvar men de ser inte heller så bra ut vid marken. Vill verkligen ha dem kvar, de är sååå fina. Är de helt enkelt gamla och med ålders rätt blir dåliga eller vad kan felet vara undrar jag... De har vintergröna runt "fötterna" men det kan väl inte vara något problem? Tips??


En snäcka på väg ner för syrenstammen...

Regnet för med sig en ny arbetsuppgift i trädgården, nämligen snigelspaning. Tack och lov har vi inga större problem med mördarsniglar, det är jag väldigt tacksam för! Där vi bodde förut kunde man plocka några hundra och om man tittade ut en halvtimme senare så fanns det lika många kvar... Suck.Tror att detta är jätterams. De är i varje fall läckra med sin böjda form och sina små vita droppar.
Lila nyanser: tuvtrift och allium i knopp.Knopparna i äppelträdet väntar på att få slå upp sina underbara små blommor.Sist men inte minst, min söta lilla kanin har fått komma ut på grönbete :-)
Den tål inte frost så vinterhalvåret är han undanstoppad inomhus men nu kan jag njuta av honom igen, om det nu är en "han".
En härlig doft från lavendeln slog emot mig när jag placerade kaninen i rabatten, mmm.
8 kommentarer:

Sanna sa...

Ja visst blir man otålig när det regnar! Jag tror också att det är jätterams, hörde talas om den för första gången för ett par dagar sedan, och tittade på den i trädgårdsboken.

Tack för tipsnet om Picnik!! :)

Anonym sa...

Fina bilder!
Jo, det är jätterams, den sprider sig kopiöst men är vacker hela säsongen, tycker jag!

Glädjekällan sa...

Regnet var behövligt men visst längtar man ut. Tur att det har blivit lite kallare så blomningen vara lite men idag har det varit väl kallt. Aldrig är man riktigt nöjd :-).
Ha det gott
Birgitta

Anonym sa...

hejsan !
vilka fina bilder du lyckades ta trots vädret !
idag har vi haft vårt första riktiga åsk-oväder för i år !! mest varit i källaren o pysslat med mina smycke.
hörs ! kram, Helen :-)

Merja sa...

Härliga bilder. Söt kanin. Vill oxå ha!!!

India sa...

Underbara färger, fantastiskt fina bilder. Tack för att vi fick njuta av dem

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Oh så vackra bilder du bjuder på och så härligt för er kanin att äntligen få komma ut på grönbete! ;o)
Varma solskenshälsningar Lydia

Lilla My sa...

Å så vackra foton på blommorna. Våren är en härlig tid. Här har det varit fint väder i helgen så jag har fått ränsat i blombänkarna. Återstår nog en hel del men har i alla fall kommit i gång.
Lotta