tisdag 6 april 2010

Recept


Idag tänkte jag dela ett recept med er som vi tycker är väldigt gott.

Italiensk bondsallad
4 port

3-4 kycklingfiléer (beror på storlek)
svartpeppar
smör till stekning
½ tsk salt
4 skivor lantbröd eller vitt formbröd
färsk parmesan eller västerbottenost att hyvla
romansallad
ruccola
tomater
olivolja
potatis
dill
citron


Basilika-aioli

1 krm sambal oelek
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta, pressad (valfritt)
3 msk majonäs
2 dl creme fraiche
½ tsk salt




Gör så här:

1. Kör sambal oelek i mixer tillsammans med basilikabladen. Tillsätt vitlök, majonäs och creme fraiche. Smaksätt med salt.
Såsen blir god om den får stå en stund och kan gärna göras i förväg.

2. Smörstek kycklingfiléerna. Salta och peppra.

3. Skölj och torka romansallad och ruccola. Riv i bitar och lägg upp på fat. Rosta gärna brödet och lägg det ovanpå.

4. Skiva den avsvalnade kycklingen och fördela på brödet.
Droppa olivolja på och hyvla osten över uppläggningen.
Granera med några tomater i klyftor.




Servera med:

Basilika-aioli
Kokt potatis

Gör så här med potatisen:
Lägg den varma potatisen i en skål tillsammans med hackad dill.
Häll över pressad citron och olivolja
Salta och peppra.


Hoppas ni testar detta recept för det är underbart gott!
Själv älskar jag basilika-aiolin och det rostade brödet ger en extra piff till rätten :-)



5 kommentarer:

Anns Gröna sa...

WOW - det är nu sparat i datorn! Låter jättesmaskigt!!! Kanske till helgen - ja, det tror jag det blir!
Ha det gott (haha, ibland är man roligare än man tror!)!
Kram
Ann

Lilla My sa...

Ska också spara receptet allt som har Italienskt anknytning gillar vi :) fast ingen av oss har anknytning till Italien men landet faccinerar oss.
Ha det bra
Lotta

Maud Persson sa...

Visst skall det provas!

Britt sa...

Låter gott det får jag prov//Britt

Hjärtat Mitt sa...

Det låter riktigt gott!
Tack för receptet :)

Vilken fin blomsterlåda ni har fixat.
Den blev jättefin med planteringen i.

Kram Mari