fredag 6 augusti 2010

Astilbe och annat...


Jag gillar astilbe och speciellt den här som är ljusrosa älskar jag!

Det sägs att den ska blomma juli - oktober men min är redan överblommad och det brukar den vara vid den här tiden...
Tänker att den kanske står för torrt, så i år har jag vattnat den extra men det verkar inte ha hjälpt tyvärr. Får väl vattna ännu mer nästa år.
Någon som har bra tips till mig om vad som annars kan vara problemet?

Bakom astilben syns en del av ett litet "staket/skydd" som jag flätat för att dölja en lite ful och rörig bakgrund och därmed tydliggöra astilben mer.
Än är det inte riktigt färdigt. När jag klipper ner saker i trädgården passar jag på att ta vara på de grenar som är tillräckligt långa, oavsett var de kommer ifrån.
Visst kunde man köpt lite pil och flätat skyddet färdigt på en gång men det är väl bra att återvinna sitt eget material tänker jag - vad gör det då att det tar lite längre tid...Den står i en rabatt som även innehåller lammöron, funkia, vitt fänrikshjärta, förgätmigej och iris. I rabatten står även en praktmagnolia och på våren blommar krokus och tulpaner där.


 

Två andra växter jag gillar är mina murrevor.
Den vita (Cymbalaria muralis "Alba") trivs bäst och sprider sig bra. Mest utanför rabatten = i kanten av vår infart men vad gör det. Den är ju så fin :-)

I rabatten...... och utanför.


Den violetta (Cymbalaria pallida - storblommig murreva) är nästan ännu finare...


Då och då tar vi en tur söderut längs kusten till ett naturreservat. Ett par besök har det blivit i sommar, där är jättefint och inte så mycket folk vilket både jag och gubben min uppskattar.
Senast hade vi stolar med oss, lite fika och korsord :-)
Fast det blev inte löst något i korsorden, vi bara njöt av att sitta och titta på utsikten.Längst ut syns ön Nidingen med sina "berömda" dubbelfyrar.


Den senaste tiden har det regnat rätt mycket i omgångar hos oss. Kan jag inte vara ute i trädgården och pyssla så åker "inomhuspysselsakerna" fram.

Kika gärna in på min hantverkssida!Tydligen ska det regna en hel del i helgen... trist! Jag hade tänkt mig att åka ut och besöka lite trädgårdar som deltar i "1000 trädgårdar".
Hoppas på bara lite duggregn så man ändå kan vara ute och njuta av andras trädgårdar och bli inspirerad.

Ha det gott!7 kommentarer:

Knatten sa...

Hej. Kikar runt lite på din blogg. Tycker om att läsa om andras trädgårdar.
Jag hade oxå problem med torra astilben. Fast mina stod då skyddat intill vägg o då flyttade jag dom o vattnade mycket o nu är dom frodiga o fina. Antar att det är mycket vatten dom vill ha.
Ha en bra helg o hoppas du hinner med en o annan trädgård. Lite uppehåll får vi väl hoppas på. /Knatten

Louise sa...

Det är väl toppen om man kan återvinna grenar och annat från sin egen trädgård! Jag har ingen idé om astilben, mina är också ganska överblommade nu och jag trodde att det var så det är med astilbe? Fina vattenbilder!

kram louise

Britt sa...

Astilben var fin men jag såg ju Hosta bladen, har du namn på den? jätte fina blad. Det är ju helt rätt att ta det man har i sin trädgård Home made gillar jag//Britt

Susie på Stjärnarve sa...

Astilbe är fint, men lite knepigt här med vår kalkrika torra jord och stekande sol och dåligt med vatten. Fast just vi har ju ovanligt mycket vatten - och jag är bra på att vattna - så hos mig går dom bra på den skuggigare baksidan. Men.....dom vill ha väldigt mycket vatten och står dom dessutom ljust så vill dom ha ännu mer!

Tina sa...

Hej fina Ingela!!
Alltså vilka underbara bilder!!! & va du är duktig på detta med blommor mm! Jag kan väldigt LITE =)

Tack snälla fina du för att du tog dig tid att titta in till mig & rösta på bågarna.
Jag blev så oerhört glad =D
Det är inte försetn, för jag va hos optikern idag & lämnade tillbax två av de tre jag lånat..lånade hem nr 3 igen =) Du röstade på min favorit =)
Men sen hittade jag tre andra som jag lånade hem, men denna gång lägger jag inte ut bilder..fniss.. blev nästan svårare att välja nu..fniss...
men det står mellan nr 3 & ett par i lila =)
Jag ska lägga upp bilder på dem jag väljer =)

Hoppas att du mår bra & att du får en underbar helg!!!

Varm kram Tina

Glädjekällan sa...

Har en vitblommande astilbe som blommar nu. Din rosa ser fin ut.
Hoppas du hittar några trädgårdar att besöka och att det inte regnar i morgon.
Fortsatt trevlig helg
Birgitta

Anns Gröna sa...

Ja, astillbe är en favorit här också! Men precis som du har det varit problem med torkan i våra trakter med. Trist! Fast jag vill ju gärna ha det varmt och gott...!
Har också stora rejäla kuddar med murreva, vet inte vilken sort det är - den är nästan mittemellan din vita och den lila/blå.
Nu ska jag titta in på din hantverksblogg
Ha det gott!
Kram
Ann
Nu