onsdag 30 juni 2010

Dublins botaniska trädgårdJodå, det blir lite foton från Irland, men jag börjar med ett par hemma från trädgården...

Testade kamerans digitalskärm som går att vinkla i olika riktningar. Perfekt när man som jag inte kan ta sig ner och kräla på marken för att fota blommor i närbild eller få en bild underifrån, vilket jag läser på era bloggar att många av er verkar göra - kräla på marken alltså, när ni fotar :-)

En akleja och en brunnäva fick vara försökskaniner.Tänkte passa på att göra ett inlägg idag när det regnar för när det är fint väder är jag utomhus och bara njuter, rör knappt datorn.
Det kom ett regn- och åskväder igår kväll och idag har det fortsatt regna. Behövs för trädgården, men det slår ju ner de underbara pionerna som äntligen blommar... ska gå ut och skaka dem lite försiktigt sen för att se om de orkar resa sig lite igen.

Men nu till Dublin och foton från deras botaniska trädgård.
Vi hade otur och kom mitt emellan blomningar kan man säga... Alla lökväxter och fruktträd var tyvärr överblommade och perenner, rosor osv hade inte börjat blomma. Lite synd, men det var ändå kul att se.


Entrén till Botaniska......  både på engelska och iriska.
Enormt stora tulpaner i vacker plantering.
Tulpanen hette "Blushing Beauty".Det fanns ett antal stora vackra byggnader/växthus.Vacker ProteaOmrådet inne på Botaniska var mysigt. Många olika områden och en å som rann igenom samt en damm. Vatten gör väldigt mycket för känslan.

På Botaniska i Göteborg finns det ett näsduksträd och det är alltid en stor event när det blommar.
Här fanns det flera träd och tänka sig, de blommade faktiskt just när vi var där :-)En märklig björk med roliga "utväxter" på grenarna. Vet faktiskt inte om det "ska vara så" eller om det är någon form av "sjukdom"...
Såg på håll ut som fågelbon, men det var ett gytter av grenar.Ett jättesött litet växthus som låg innanför en gammal mur på området och ett fint gammalt torn.De höll på att bygga ännu ett stort växthus och jag blev så glad när jag såg att det byggs i samma fina gamla stil som de som redan fanns där.Jaha, det var Dublins Botaniska trädgård det.
Så mycket blomsterfägring blev det inte, men själv tyckte jag ändå att det var jätteroligt att se. Hoppas få möjlighet att komma dit igen och då förhoppningsvis lite senare på året så att blomningen har kommit igång rejält.
Hoppas ni trots allt hade nöje av bilderna och att det kanske t o m lockar er att resa dit :-)

Nu ska jag ut och försiktigt försöka skaka regnet från mina pioner.

Ha det så gott!!!3 kommentarer:

Inger sa...

Näsduksträdet är läckert.
Har precis börjat regna hos mig.
Ha en bra dag!

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Underbara miljöbilder du bjuder på.
Ha det gott
Birgitta

Britt sa...

Fina bilder från resan, skulle gärna åka dit någon gång//Britt