tisdag 10 mars 2009

Julrosor och vårtecken

Våren är verkligen på gång här i Halland men den är nog en hel del senare än i fjol. Jämförde med när mina julrosor blommade i fjol och det var redan den 16 mars, eller troligen ännu tidigare men den 16 mars tog jag i alla fall kort på dem. Idag är de fortfarande bara knoppar nere vid marken fast det är den 10 mars.


Min vita blommar sedan någon vecka men den är lite "luggsliten", något har käkat lite på den redan när den stod i knopp. Jag köpte den julen 2007 och hade den inomhus, planterade den sen i rabatten för ett år sedan, så jag är i alla fall glad att den etablerat sig och blommar.Så här ser den limefärgade med vinröda detaljer ut idag och när den blommar.
Detta är min vinröda julros, små knoppar nere vid jorden idag men blommande för ett år sedan.
Vårtecken finns inte bara i naturen, även att vi hissat vimpeln är för mig ett tecken på att vintern är förbi och att ljusare tider har anlänt.

Flaggstången står där tom och livlös några månader på vintern men tidigt i mars brukar vi så hissa vimpeln så det har faktiskt också blivit som ett härligt vårtecken när den fladdrar i vinden.

Så till slut ett väldigt bra citat som jag någon gång hittat i en tidning. Om jag minns rätt så var det Renata Klumska som sa det...

"Det är viktigt att fylla sitt liv med det som gör en lycklig. Idag, här och nu. För vi vet aldrig vad som händer i morgon"

Ha det gott!

3 kommentarer:

Med fingrarna i (j)orden sa...

Fint citat och underbara julrosor.
Eva

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Ja visst är det härligt med julrosor nu, de är så tacksamma som behagar blomma i denna kyla.
Highland Cattle är jättesöta, förutom när jag hittade en sådan kalv i mitt woodland för några år sedan. Grannens kalv hade rymt och hittat min trevligaste rabatt. ;o)
Ha det så bra,
Lydia

Annika Christensen sa...

Den där med rosa kant skulle jag mycket väl kunna tänka mig. Vacker.
Nu kommer det att gå fort skulle jag tro och svårt att hänga med.
Annika