fredag 3 april 2009

Efter några varma (allt är ju relativt!) soliga dagar med 10 - 14 grader så är det idag "bara" 7 och grått och faktiskt riktigt rått ute. De fina dagarna sitter man ju inte precis vid datorn, så därför passar jag på idag att göra ett litet inlägg.
De varma dagarna har tidvis tillbringats i trädgården med i huvudsak två sysslor. Nerklippning av perenner och att sitta på altanen och läsa en bok. Sämre kan man ha det :-))

Förutom den vita julrosen blommar nu också den här i trädgården:


En liten trädgårdsälva har hittat hem till oss. Hoppas hon kommer att trivas.Våririsen blommar nu jättefint. De är inte så många men lyser ändå upp rejält i rabatten . Bina hittar dit direkt och kalasar på frömjölet. Bi får gärna finnas i trädgården, det jag kunde vara utan är getingar men tack o lov så dröjer det tills de kommer... Humlorna har dock vaknat och brummar runt och letar någonstans att bygga bo. Det brukar bli över vår altan, inne på vinden, hmmm. Men det går an, bara det inte är getingar som sagt. Hu, tänk att vara så avskydd som getingen är...
Blåsippan visar också sina härliga blommor när solen lyser. Hur jag än försökte så ser de lite bleka ut på fotot, men de är jättefina i verkligheten :-)


Ha en skön helg. Hoppas vi alla får fint väder så vi kan vara ute i våra trädgårdar!

2 kommentarer:

Lilla My sa...

Vad våren är långt hunnen hos dig i år är våren sen här hos mig. Snö har vi ännu så inga vår blommor har kommit upp. Ska bli så kul när dom visar sig igen. Ha en skön helg

Annika Christensen sa...

Vilken fin julros?
Fiffigt att hänga den fina figuren i ett snöre.
ha det gott
Annika