lördag 22 augusti 2009

Vykort från Varberg

Vi var en dagstur till Varberg för ett par veckor sedan, tänkte delge er lite "vykort" därifrån.

Varberg är en jättefin stad, ligger direkt vid havet som verkligen är tillgängligt för både invånare och turister.
Här Kallbadhuset som är byggd i morisk stil, en underbar byggnad! Det första badhuset här byggdes redan 1864 - 66. Genom åren har stormar helt eller delvis förstört husen och det nuvarande har en kärna från 1903 och har renoverats efter gamla foton och ritningar från 1903. Det finns en liten sandstrand framför, tänkt att kunna sola och bada i princip i stan.Varberg fästning som idag bl a innehåller museum, vandrarhem och restaurang.Här fikade vi på utsidan av fästningen, halvvägs upp mellan havet och fästningen. En underbar utsikt hade man.


Stamgäst på caféet...


Det finns en liten örtagård vid fästningen...


Utsikt från fästningen mot Getterön - en halvö där det bl a finns sandstränder, hamnar, camping och ett naturreservat med Naturrum där man vår och höst kan se mycket flyttfåglar men också häckande fåglar.En mäktig port in till fästningsområdet...
Igår kväll var vi på en liten utomhuskonsert med Gärdestadtolkningar. En dou (Anci Hjulström och Simon Ljungman) som sjöng och även spelade gitarr och fiol, samt Ginestrakvartetten från Halmstad. Det var fantastiskt bra, de gjorde verkligen egna tolkningar av låtarna med mycket glädje, det var så medryckande. Som ni vet gjorde Ted o Kennet Gärdestad även mer sorgsna och eftertänksamma låtar och några sådana fick vi också höra.
En speciell känsla att sitta mitt i naturen och lyssna på bra musik! Hästar i en hage en bit bort, svanar som kommer flygande från sjön mot havet, jättefin utsikt - man njuter..."Måste" ju bara avsluta med en fjäril som kalasar på en röd solhatt "Magnus".Jag önskar er alla en skön och trevlig helg!!
1 kommentar:

Sanna sa...

Det är alltid så härligt vid havet! Och vilken fin Magnus! Själv får jag vänta på min till nästa år (och det gör jag så gärna ;))