måndag 21 september 2009

Detta blommar i trädgården just nu

Fortfarande finns det lite växter som blommar så smått i trädgården. Det är inte så många och ingen kraftig blomning men det lilla som finns lyser upp och uppskattas desto mer.

En ny fin kvist på rosen The Fairy med många många knoppar. Ska den hinna blomma innan frosten kommer? Håller tummarna!!

Någon enstaka blomma kommer fortfarande på fjärilsbusken, men det tycks inte locka fjärilarna tillräckligt.
Svårt det där med färger när man fotar ... Denna näva är inte alls blå utan fint lila i verkligheten, heter Rozanne.
Ni kanske ser hur fula rosbladen i bakgrunden är. De tillhör en New Dawn och ser inte alls roliga ut i år. Har nu köpt Biobalans och mullat ner i jorden. Ska göra det även till våren, tror det ska hjälpa. Hade samma problem för några år sedan men det blev bättre efter tillskott av Biobalans.


Och denna näva är inte lila utan vackert rosa... i verkligheten alltså...
Inte blommor, jag vet, men lika fint tycker jag.
Jag riktigt avskyr våra berberihäckar p g a alla de hemska taggarna men för att hitta något positivt med dem, så blir det fina små bär på hösten som fåglarna gillar.
Skrev ju om Stieg Larssons Milleniumtriologi i tidigare inlägg. Sträckläste nästan del två, sååå bra. For till biblioteket för att låna trean, men alla ex var utlånade, snyft. Har nu efter lång väntan känns det som, fått tag i "Luftslottet som sprängdes". Det var ju en ännu större tegelsten än andra delen :-) men jag ser fram emot att läsa den. Ska få Skånebesök nu några dagar, så jag får hålla mig ett tag till. Den som har något bra att se fram emot... väntar för länge?? Så heter det ju inte, jag vet, men visst kan det kännas så ibland :-)
Håller på att göra en ny rabatt i trädgården, bort med gräsmatta och in med fler blommor! Det får nog nästa inlägg handla om.
Hoppas ni njuter av det härliga höstvädret!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fina bilder du tar, jag har kikat runt lite hos dig idag.
Du har gjort en hel del i sommar, det är väl kul?

Glädjekällan sa...

Jo höstblomningen tror jag man uppskattar minst lika mycket som de första lökväxterna som sticker upp ur marken tidigt på våren.
ha det gott
Birgitta

Njut i din trädgård sa...

Många av mina favoriter i rabatterna är just dem som blommor på sensommaren och hösten! Fantastiska bilder!

Sanna sa...

Ja nu blommar det verkligen! Så vackert mot alla höstlöv som faller.

Hjärtat Mitt sa...

Man blir verkligen glad över allt som fortfarande blommar. Man tror inte att det är så mycket, men när man börjar kika runt, så är det ändå en hel del som fortfarande är vackert.
Vilka underbara bilder du har tagit i ditt förra inlägg. Jättevackert.
Kram Mari

Britt sa...

Så fina bilder du visar//Britt