torsdag 3 september 2009

Spännande träd

Har suttit på altanen och läst trots mulet väder och rejäl blåst men vi hade lä där och med en extra tröja gick det bra. Så skönt att vara ute... Nu kom dock regnet...
Tänkte tipsa om en bra bok, eller rättare sagt tre böcker, nämligen Stieg Larssons Milleniumtriologi. Kanske "alla" redan läst dem, de verkar väldigt populära. Jag hade inte läst något av Stieg Larsson förrän jag fick "Män som hatar kvinnor" (första delen i triologin) i födelsedagspresent. Tyckte den var jättebra och nu håller jag på med andra delen - "Flickan som lekte med elden" som jag lånat på biblioteket, också mycket bra.
Som ni väl vet har det ju gjorts film på "Män som hatar kvinnor" och snart är det premiär också på del två. Jag känner mig inte lockad av att se filmerna, dels är det för tätt inpå att jag läser böckerna, dels är det nog för våldsamt för mig... Att läsa böckerna är en sak, men att se filmerna - nej tack det hoppar jag över :-)

Vid en promenad ner till sjön på en stig jag inte brukar gå hittade jag ett spännande träd/buske! Min första tanke var benved och jag tror att det stämmer, att det är någon typ av benved. Vet dock inte vilken. Kanske någon av er vet? Hade varit kul att veta! Jättetuffa frukter och lite rolig stam. Den måste vara självsådd, kanske med hjälp av fåglar för ett antal år sedan?Jag älskar gamla kakfat och tallrikar med rosor / blommönster!!! Jag verkar samla dem på hög :-)
Tyvärr har det blivit att jag bara plockar fram dem vid födelsedagar och liknande, men det är ju synd att bara ha dem stående i ett skåp! Så nu har jag kommit på ett användningsområde för åtminstonde ett av faten. När jag pysslar med smycken så samlar jag pärlorna jag bestämt mig för till smycket på fatet, perfekt! Pärlorna rullar inte iväg och jag glädjs över att titta på den fina tallriken :-))


Köpte en vidjehortensia för kanske 1½ år sedan. Hade ett mörkt hörn under stora träd där jag tänkte att den kunde lysa upp lite. Den lyser verkligen upp, är jättenöjd! Enda "problemet" är att jag får vattna en del, det beror väl på träden förstås...
Vidjehortensian är vacker i sina färgskiftningar och den doftar gott. Annabelle heter sorten.
Ha det så gott alla och ett stort tack till er som läser min blogg och skriver kommentarer, det gör mig så glad! :-)

10 kommentarer:

Lilla My sa...

Jag har också läst ut alla tre böckerna av Stieg Larsson, bra böcker men också lite hemska. Har inte sett den första filmen men jag hörde på jobbet att en tjej sa att den var otäck där i början...
Gillar att läsa böcker men filmerna brukar jag tycka inte är så bra som böckerna eller så är dom för hemska för mig.
Har nu den nya Henning Mankell boken på nattduksbordet ska öppna den i kväll.
Ha det gott
Lotta

Merja sa...

Har läst alla tre. Det bästa jag läst!!
Ikväll har vi hyrt filmen...har hört sägas av många att den också är väldigt bra. Annars blir man oftast besviken om man läst boken först.
Tycker också att det ser ut som Benved på din bild, men sort? Har tittat efter den på Plantmarknaden, men tyckte att den har varit för dyr.
Trevlig fortsättning på helgen.

Anns Gröna sa...

Hej!
Har också läst böcker, det var svårt att släppa dem tyckte jag. Mycket spännande! Har filmen här hemma nu, men precis som du vet jag inte om jag verkligen vill se den.
Härliga bilder du visar från er trädgård. Hortensian står högt på min önskelista - den är så vacker och blir så fin när man torkar blommorna.
Ha det gott!
Hälsn
Ann

ingmarijacobsen@live.se sa...

Har sett den första filmen...du har så rätt.
Läs du böckerna o strunta i filmerna!
Det är ju sällan som en film överträffar boken eller hur?

Thorins Trädgård sa...

Hallå, Stiegs böcker är läskiga men bra!

Vilka fina bilder på hortensian, som små vykort!

Marit

Sanna sa...

Vilket intressant inlägg, jag måste kommentera allt! :)
Jag gav inte boken Män som hatar kvinnor särskilt stor chans, men filmen tyckte jag var otroligt bra. Kommer definitivt se 2:an!
Jag är också jätteförtjust i gamla vackra tallrikar! Jag köpte ju på mig många för att slå sönder och ha i plattorna jag göt. Men en av dem (en blåmönstrad) kunde jag bara inte slå ihjäl...:) Den används flitigt till som serveringsfat med bullar och kakor när vi har fikagäster på besök. :)
Vi funderar också på en vidjehortensia, eller snarare min sambo! :) Han tycker de är så fina, och gärna för mig! :)

Glädjekällan sa...

Filmen tyckte jag var otroligt bra, trots att jag läst böckerna och tyckt väldigt mycket om dem. Väntar med spänning på andra delen som snart kommer upp på biodukarna.
Hortensior är väldigt skira och vackra. Skall snart plantera en jag också.
Ha det gott
Birgitta

Annika Christensen sa...

Hoppas att du har haft bättre väder de sista dagarna.
Gillar hortensia och den du visar ser super fin ut.
Ha det gott
Annika

Anonym sa...

Körsbärsbenved

Länninge Trädgård sa...

Ja det ser ut som en körsbärsbenved.Jag har faktiskt också funderat på om den går att föröka med frön. Jag får massor av små plantor under min som jag rensar bort. Jag skall nog testa och se om en sådan liten planta blir samma sort som moderplantan.
Varma Hälsningar
Helen