torsdag 26 november 2009

Fortfarande blommar det lite...


Häromdagen när jag gick en sväng i trädgården (har inte blivit varje dag nu eftersom det regnar och regnar och regnar) så upptäckte jag till min glädje att min vita julros har massor av knoppar! Tror där var 13-14 stänglar, så kul :-)

Nu blir det tätare turer för att se dem växa och utvecklas till blommor.Det går fortfarande att hitta lite blommande växter i trädgården, men det kanske inte är så konstigt när det är omkring 10 grader varmt på dagarna trots att vi snart är inne i december.

Knopp och frukt från New Dawn.

Tyvärr slår väl inte knopparna ut riktigt men man vet aldrig...

Var bara tvungen att fotta solen som en liten stund visade sig mellan molntäcket och vårt "berg". Annars kan man ju tro att man drömt allt... så sällan som den visar sig nu.

Jag har börjat hänga ut mat till fåglarna. Som vanligt kommer det hackspett och äter av jordnötterna. Hur ofta jag än ser den så tycker jag varje gång att det är lite exotiskt, den utmärker sig verkligen bland våra fåglar.

Ha en trevlig helg!

4 kommentarer:

Merja sa...

Kul med så många blommor på gång i din julros! Behöver nog också ta mig en tur ute...
Trevlig advent!!

Anonym sa...

Det är en stor glädje att mata fåglarna runt huset!

Anns Gröna sa...

Häftigt med en hackspett så nära inpå att du kan fota den! Och visst är det fantastiskt att man fortfarande kan hitta utslagna blommor i trädgården. Hittade en nyutslagen vit ros häromdagen.
Tack för tipset - får nog spana in julrosorna längst ner i rabatterna, kanske finns det knopp där också.
Ha en skön vecka!
Kram
Ann

Ingmarie sa...

Alltid lika trevligt att besöka mosters trädgård!
Här har vi nyss varit nere vid havet o matat svanfamiljen som vi följt under lång tid.
Lite svårt att hitta bra fågelmatare eftersom vi har 12 katter....men gubben håller på o spikar ihop något som kanske skulle fungera

Allt gott till dig!