måndag 23 maj 2011

Pelargon aquarelle mm


Köpte en ny pelargon häromdagen - Aquarelle heter den.


Passande namn, för den rosa färgen liksom flyter ut i mjukare nyanser precis som man kan se i akvarellmålningar.Jag klippte ner en andra omgång ris från vår bokharabinda
(eller om det nu är ett silverregn, vilket det nog är)
häromdagen.
Passade på att göra en krans - återbruk är ju bra :-)Tyckte Carpe Diem-hjärtat passade bra att hänga i kransen!

Från och med i fjol rensar jag inte så hårt i mina rabatter, låter det växa till sig något lite för man kan ju hitta spännande självsådda saker :-)
Hittade tre små "plantor" på olika ställen i trädgården som jag planterat ihop här.
Fick för mig att det kanske kan vara sockblommor...
... vad tror ni?Till sist måste jag dela med mig av denna dröm i pastell :-)
En nästan utblommad Angeliquetulpan mitt bland underbara förgätmigej.


Ha det gott!


8 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Jättefin pelargon. Tyvärr vet jag inte om det är en sockblomma, mina blad ser inte ut så, fast det finns kanske olika sorter.
Kram!

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Du har nog rätt... Det är nog för flikiga blad för att vara någon sockblomma. Det var ju synd. Undras vad det då är för något? Kan ju bli spännande, eller inte :-)
Ingela

Flitiga Lisa sa...

Jag har liknande små plantor i min trädgård som jag rycker upp. Misstänker lönn. Vilken fin krans du gjort minst lika snygg som en köpt och mycket, mycket roligare. Pelargonen var också fin. Det är kul när de har namn.

susanne sa...

va fint, ingela!
ha de bra
susanne

Christina sa...

Vilken ljuvlig pelargon! Småplantorna vet jag inte vad det kan vara, men det blir ju spännande för dig att se vad det blir!
Ha det gott!
Kram
Christina

Gardenhouse sa...

Tack för rara kommentaren hos mig. Klappgröt är mannagryn och vatten som man kokar ihop några min, häller i röd saft/lingondryck ( outspädd) . Vispar sedan kraftigt tills det är kallt och luftigt! Serveras med mjölk. Så fin kransen blev med det rostiga hjärtat till! Håller med att det är spännande att hitta självsådd... Skön helg, kram Sussi

Tant Otteskrufv sa...

Jag gör som du, låter det ta sig så man ser vad det är innan det eventuellt rensas bort. I år har jag hittat självsådd plymspirea!

Lillemor sa...

Så fina bilder du visar. Av alla pelargoner som finns så är det just de som är rosa som jag gillar allra mest. Din var ju jättefin.
Kram Lillemor