lördag 29 augusti 2009

Höstpynt

Nu är vi snart inne i höstmånaden september, vad tiden går...
Jag blev sugen på att binda en höstkrans, så det blev en promenad ner till sjön för att plocka lite material. Visst är det fantastiskt att kunna gå ut i naturen och plocka vad som behövs för att pynta och göra fint hemma!

Björnbären är i olika stadier av mognad. Några som såg mörka och fina ut slank in i munnen, men de var faktiskt inte riktigt mogna än. Man får ju testa, björnbär är så gott :-)


Rönnbären lyser och lockar, kom och plocka mig... Jodå, några klasar hamnade i min korg.

Såhär blev min höstkrans med vad jag hittade vid sjön - rönnbär, björnbär, små äpplen, gröna alkottar, några få ekollon och någon vit blomma från ängen. Jag är jättenöjd :-)

Vi har ny ytterdörr och i den får jag inte spika för gubben min. Fullt förståeligt, det tycker jag inte själv heller vi ska göra, men var ska man då hänga kransen? Den hamnade till slut på en blomsterbåge, tycker den gör sig riktigt bra där.
Har planterat en kaprifol som ska slingra sig här men den verkar behöva något år på sig för att sätta fart. Hoppas den kommer fint nästa år.


Det blev en del över efter kransbindningen. Lite rönnbär och några små äpplen fick pryda min rostiga snygga marschallhållare. Den köpte jag på "Bostället Sköna Ting" utanför Munka Ljungby för något år sedan, där har de mycket snygga saker för oss som gillar rostigt och mycket annat också så klart.
Kanske småfåglarna hittar äpplena och provsmakar. Koltrasten älskar ju äpplen men jag vet inte om de hittar något bra ställe att sitta på här?Båtarna ligger fortfarande kvar i sjön och speglar sig fint.Åror som vilar sig mot en gammal trygg trädstam och undrar om det blir något mer jobb i år?Träden har redan börjat skifta lite i färg...Här blåser det ganska rejält idag men solen tittar fram av och till så nu ska jag ta en sväng ut i trädgården. Ska flytta ett par daggkåpor och plantera nävor där istället har jag tänkt.
Önskar er alla en riktigt skön helg!

8 kommentarer:

Sanna sa...

Helt otroligt vacker krans!!! Jag har tänkt att göra en rönnbärskrans, men det har inte blivit av än. Ibland saknas ju inspirationen, men absolut inte efter det här inlägget! :)

Anonym sa...

hejsan !
vilken jättefin krans !! :-)
..och vilka fina bilder ! det såg ju jättemysigt ut där ni var och lyssnade på musik. ha en fin dag ! vi hörs !
kram , Helen

Börjelundskan sa...

Hej Ingela och tack för titten och kommentaren.

Blev såå förtjust i din underbara höstkrans, har funderat på att göra ett par själv, ...men har inte kommit till skott ännu. Blev väldans inspirerad av din fina :).

Ha en trevlig söndagskväll. Kram Cin

Britt sa...

Vilken tjusig kras du har fått till.//Britt

Merja sa...

Jätte fin krans du bundit! Hände fint på armeringsmattan.

Ingmarie sa...

En sådan trevlig blogg!Älskar hösten jag med,speciellt alla underbara färger.
Kransen var ju helt bedårande,får nog ge mig ut en tur jag med!Mycket här nere på österlen har tyvärr torkat för vi har haft LITE regn.

Trevlig kväll!

Änglahem sa...

Hej,

Tack snälla du för din fina kommentar hos mig!
Det värmer allt lite extra när någon som man inte alls känner, bryr sig om lilla mig! TACK!

Vad gott att du mår bra, hoppas att det håller i sig!

Jättefin blogg du har, underbara naturbilder!
Måste ju bara få tacka å Varbergs vägnar för ditt fina "repotage"! Min hemstad kan jag väl avslöja.

Må så gott!
Kram, Ulrika

Hjärtat Mitt sa...

Vilken snygg krans!
Den är verkligen höstfin :)
Jag plockade lite rönnbär, men har inte blivit klar till att göra något med dem än.
Jag såg på våra björkar här, att de börjar få gula löv, så visst är hösten på gång, även om det har varit toppenväder i dag.
Jag har inte varit på Bostället Sköna Ting än, Men jag köpte ett jättefint rostigt ägg med vingar på en armeringspinne, av dem på Sofiero.

Kram Mari