måndag 3 augusti 2009

Vart tog sommaren vägen?

Ja, vart tog sommaren vägen? Idag regnar det konstant och jag som tänkt åka in och titta/lyssna på allsången på Liseberg, det blir inget med det inte...
Jag gläds i varje fall åt att min fjärilsbuske blommar fint. Flyttade den i våras från ett ställe där den stod lite i skymundan, borde ha gjort det på hösten istället förstås men den har tagit sig fint. Nu har den fått en mycket bättre plats intill altanen, vilket gör att jag kan njuta både av dess blomning och av alla fjärilar som kommer för en festmåltid.

Tistelfjäril


Nässelfjäril.Påfågelsöga fanns där också vid fototillfället, men jag lyckades inte få någon bra bild på dem. Kommer man för nära så virvlar de snabbt iväg en bit för att prova en annan blomställning.

Mycket humlor har vi, här kalasar några på en Veronica.


Alldeles utanför tomten står ett stort gammalt körsbärsträd. De flesta bären blir till fåglarna eftersom de är så högt upp, men jag äter och njuter av de jag når.


Lite mys en kulen augustieftermiddag... goda körsbär, tända ljus och "Drömhem och Trädgård".Nu ska jag kika runt lite på andras bloggar, vilket jag inte gjort på lääänge. Hittar säkert många fina och intressanta inlägg, som vanligt :-)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Körsbär oh så gott!

Sanna sa...

Jag tycker du har lyckats riktigt bra med fjärilsbildern, jag vet själv hur svårt det är. Jag håller med - "Drömhem och trädgård" är en ren njutning att sätta sig med! :)

Cyrran sa...

Har precis läst några av dina inlägg och fastnade speciellt för de från din gamla hemstad Ängelholm. Vi hyr sedan ett par år en skånelänga utanför Ängelholm, så dina bilder ger mig nostalgi och längtan tillbaka.. Tyvärr regnade det hela veckan i år så det vart bara en soltimme på stranden (Segeltorpstrand).

Merja sa...

Högt högt upp sitter även våra körbär. Fast vi ska ta ner trädet en bit. Då kan jag plocka dom från marken. Praktiskt;)
Fjärilsbusken står på min önskelista.

Britt sa...

Så fina bilder av fjärilar och fjärilsbuske?
Det måste ha blivit en trevlig stund med tidning och ljus//Britt

Anns Gröna sa...

Hej Ingela!
SÅ KUL! Nä världen är verkligen inte stor när man upptäcker sådana här saker! Tack för dina snälla kommentarer hos mig!
Det var ett fantastiskt vackert bröllop med med Lilla Åskan (Tildas häst), vackert och varmt väder, god mat, trevlig underhållning (bla dans av Maria och hennes möhippedeltagare) och glada människor. Jag blev så glad när jag fick äran att sätta ihop buketten, så jag lever på det än.
Kul att "ses" så här - har tittat runt litegrann, men stannar gärna kvar och återkommer garanterat.
Ha det gott!
Kram
Ann

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Körsbären var många i år och plommon blir det i massor.
Den riktiga sommaren var bara på kort besök i år men det har ändå varit skönt.
Ha det gott
Birgitta

Lilla My sa...

Hej! Den rosa vallmon som du frågade om har jag fått frön av Bea hon som har bloggen daggdroppen. Frågade av henne vad den kallas och hon sa amerikansk vallmo eller pionvallmo.
Ha det gott
Lotta