torsdag 8 oktober 2009

Trädgårdsföreningen i Göteborg

Det har blivit en tids ofrivilligt blogguppehåll för mig, av två anledningar, men nu är det dags för ett inlägg igen och jag ser fram emot att kolla runt på andra bloggar.

Den ena anledningen till blogguppehållet var vårt mobila bredband. Oavsett vilken leverantör man har så är ju användningen begränsad till en viss mängd datatrafik per månad (det finns väl något enstaka undantag). Vi får använda max 5 Gb per månad och det brukar räcka, har aldrig haft några problem p g a det. Men, men plötsligt så funkade det inte att komma ut på nätet. Datorn bara stod och malde och det hände ingenting... Vi förstod inte varför, men så fick vi ett sms där det stod att vi förbrukat vår datamängd! Som tur är nollställs det ju vid månadskiftet, så från den 1 oktober kunde vi koppla upp oss igen.
Det är ju egentligen inte hela världen att inte ha tillgång till internet, men när man är van vid det så känns det väldigt begränsande att inte själv kunna bestämma när man vill använda det!
Nu funderar vi på något nytt abonnemang med större tillåten kapacitet, får väl se vad det blir...

Andra anledningen till upphållet var en tuff förkylning som däckade mig (och sen gubben min), visst är det märkligt att man kan må så dåligt av en "vanlig" förkylning? Som genom ett trollslag försvinner all ork och kraft, sen tar det sin tid att få tillbaka det.
Men, som sagt, nu är jag redo för att blogga igen :-)

Tror jag skrev i förra inlägget att jag skulle skriva om en ny rabatt i nästa inlägg, men det får bli nästa gång. Upptäckte nu att jag faktiskt inte tagit några kort sedan jag börjat plantera där.

Istället tänkte jag visa er lite foto (eller kanske ganska många) från Trädgårdsföreningen i Göteborg. Fast vi bara har tre mil in till Göteborg har jag inte varit på Trädgårdsföreningen sedan jag flyttade upp hit för sju år sedan! Låter ju otroligt när man är intresserad av trädgård! Grejen är väl att jag inte har några trädgårdsintresserade vänner här uppe och det är inte alltid så kul att åka iväg själv. Nu hade jag besök av en vän från Skåne som också gillar trädgård, så då gäller det att passa på. Nu har jag i alla fall bestämt att det definitivt ska bli ett besök till sommaren, när allt blommar, även om det blir att jag får åka dit ensam. Det går ju faktiskt bra det också, bara man "får tummarna loss" :-)
Värst vad mycket text det blev idag då, hoppas ni inte har somnat... I så fall är det dags att vakna till nu, för här kommer bilderna :-)


Palmhuset, underbart fint!! Fick bara med en del av det, skulle behövt gå längre iväg för att få med hela. Gratis inträde, måste vara ganska ovanligt.
Mellan de olika avdelningarna fanns dörrar med såna här fina skyltar. Jag tittade nog nästan lika mycket på själva byggnaden och alla detaljer där som på växterna!Vet inte riktigt vad detta är, någon slags näckros? Väldigt vacker i alla fall.
Underbar liten skulptur.

Jag gillade skarpt alla dessa detaljer som tillhör huset i sig. Stora vita "rattar" fanns lite överallt, gjorde sig jättebra bland växtligheten. Gissar att man förr använde dem till att öppna upp vädring i taket?

Spansk mossa, rolig att jobba med i buketter och olika dekorationer.
Vi trodde att detta var Lotusblomma när vi var där, men när jag nu läst på Trädgårdsföreningens hemsida står det att det ska finnas en sensationell jättenäckros från Amazonas i Vattenhuset, så kanske det är denna? Hade stora knoppar men inga utslagna blommor när vi var där för några veckor sedan. Blommar kanske nu, det skulle man ju ha sett!!

Så har vi förflyttat oss ut i parken. Många fina gamla hus fanns det, sånt gillar jag också.


Ett rosenkafé fanns det, vilket härligt namn. Väldigt passande och snygga tapeter hade det! Blev ingen fika där denna gång, men till sommaren kanske...I rosariet blommade fortfarande många rosor, underbart.
På vägen ut från parken upptäckte vi Tidlösa som blommade på en gräsmatta ner mot kanalen.

Höstfärger i Göteborg.

Det tar sin lilla tid att lägga upp foton här, så resten av korten får bli i ett annat inlägg känner jag.

"Måste" bara visa en liten vas som jag köpt på en loppis, visst är den söt?!


5 kommentarer:

Lilla My sa...

Så trevligt att du är tillbaks igen, så roligt att läsa dina inlägg. Här är det också förkylningstider.
Kram Lotta

Anonym sa...

Den är gullig.
Kul med bilder från Göteborg.

Anonym sa...

Hej igen!
Ah, ännu en av alla vackra parken man så gärna vill besöka. Palmhuset är så fint. De stora bladen liknar jättenäckrosen som vi också fotade när vi var i ...? Ja, var var vad det nu igen?!? Att man ska glömma så himla fort...!
Lotusblomman gillar jag skarpt, tog bilder på den i Thailand och har som vackert blickfång i datorn. Det ska inte mycket till för att man ska längta bort, eller hur?!?
Ha en skön helg
Kram
Ann

Elzie sa...

Vilket ställe! Dit skulle jag gärna åka. Och Vadstena har jag varit i och sett alla sommarsnöklockor. Helt underbart vackert. Tack för att du talade om för mig att jag SETT dom förut, hihi. Minnet är bra men kort!
Ja du, de här förkylningarna blir jag inte klok på. Var förkyld för 4 veckor sen och är fortfarande inte bra. Gubben frågade om jag var förkyld igen för jag hade hostat och snorat i natt. Börjar bli lite trött på det och man BLIR ju trött av det också.
Hoppas ni har bättre väder än vi idag.
Kram Elzie

Merja sa...

Vilket fint inlägg. Nu har jag också fått besöka stället:) Tack!
Gillade också den söta skulpturen i vattnet. Och dom skålformade näckrosbladen,
Ha det gott!