måndag 12 oktober 2009

Trädgårdskalender

Jag beställde Eva Robilds (http://www.medfingrarnaijorden.blogspot.com/) Trädgårdskalender för en tid sedan och häromdagen kom den med posten, kul :-)

Tidigare har jag gjort egna blad i datorn och satt i pärm, för att kunna skriva in lite anteckningar om vad jag gjort och planterat i trädgården. Även haft lite punkter för vad som "ska" göras varje månad. Har funkat helt ok men det är roligare och smidigare med en liten fin bok.


Jaha, så var då de flesta trädgårdsmöbler avtorkade och insatta i vår friggebod...


Varje år blir jag på så gräsligt dåligt humör just den dagen som vi sätter undan trädgårdsmöblerna. Känner mig allmänt irriterad och vill inte alls hålla på med det. Har kommit fram till att det inte är jobbet i sig utan det måste vara känslan av att nu är det härliga sommarhalvåret slut och vi går mot det mörka innesittande vinterhalvåret. Det finns fördelar med den mörka årstiden också, t ex hela december med julpynt och stämning, tända ljus osv, men jag älskar att vara utomhus och känner mig lite innestängd på vintern.


Men än så länge kan man njuta av de härliga höstfärgerna i naturen och om det bara ville sluta regna hade det varit ännu bättre.
November kan vara lite seg, men sen kommer ju december med sitt mys och förhoppningsvis går januari och februari fort, sen har man plötsligt vårvittring igen i mars.Tänkte visa de sista fotona från Trädgårdsföreningen i Göteborg...


... det blir foton inne från Palmhuset och var de första är tagna ser ni på denna fina bild.Jag gillar när småträd och buskar är uppstammade, som denna kamelia.


Där fanns mer än kamelior, bl a denna Diadembuske.


I medelhavshuset växte denna korkek. Lite kul att de hängt upp ett antal korkar i trädet.Så ett kollage av dessa "rattar" som jag blev så förtjust i - lustigt nog.

Fiskstjärtspalm heter denna skapelse. Kul att se alla stadier av dess "frukter" samtidigt.

Vackert smidesräcke.

Hittade tyvärr inget namn på denna växt men den var underbart fin! Nästan som tulpaner men med smalare och uppslitsade blomblad. Cerise med lila mitt - snyggt.

De här såg lustiga ut tyckte jag. Om jag hittade rätt skylt så var det en skär trädkaktus. Vackra blommor som satt högt upp men jag lyckades fånga en.

Den här växten fick jag blandade känslor för. Samtidigt som jag tyckte att blommorna var fula, troligen för att de var så stora att det blev för mycket, så var det en fascinerande skapelse. Verkade ha en enorm växtkraft och svingade sig högt upp i taket av Palmhuset.

Hörde just på radion att det skulle klarna upp och bli finare och torrare väder några dagar framöver. Låter bra! :-)

Ha en skön vecka!

8 kommentarer:

Med fingrarna i (j)orden sa...

Hoppas du får glädje av kalendern, du verkar ju vara flitig på att skriva i alla fall (jag tappar alltid farten i april, maj när det blir för mycket att göra).
Fina bilder från trädgårdsföreningen!
Eva

Anonym sa...

Den blir en källa för dig.
Jag har haft den och kan gå tillbaka för att se vad och när jag sått mm
När minnet försvinner, du vet?

Villa Solgården sa...

Fin trädgårdskalender! Jag skriver och utvärderar fortfarande i min lilla oranga från Indiska.. :). Jag tycker om hösten, men jag kände mig också lite irriterad just när trädgårdsmöblerna skulle in, det var som att man förstod just då att sommaren är slut.
Ha en fortsatt bra vecka!

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Visst känns det vemodigt att sommaren är slut. Försöker träna på att leva i nuet men det händer allt att saknaden eller längtan efter våren gör sig påmind.

Ha det gott
Birgitta

ingmarijacobsen@live.se sa...

Här kommer lite tröstens ord..SNART ÄR DET VÅR IGEN..lovar det går fort!
Denna period av året käller det bara att hålla ut...

Kram till dig!

Britt sa...

Trädgårdsföreningen var jag i i somras, det var roligt//Britt

Annika Christensen sa...

Jag har den också men blir aldrig färdig att skriva i den. Är inte så flitig somd du.
Fint du visar från trädgårdsföreningen.
kamelior mmm
Ha det gott
Annika

Hjärtat Mitt sa...

Säger hela tiden till mig själv att det är dax för möblerna att åka in, men det blir liksom aldrig av. Pynt och sånt har dock fått flytta in. Vi får väl se till helgen.
Nästa år så blir det förhoppningsvis en hel vecka i Göteborg, så jag kan få tid att springa runt och titta på sånt som intresserar mig, bla trädgårdsföreningen. Det ser ju ut som ett ställe som absolut måste få ett besök :)

Kram Mari