torsdag 18 juni 2009

Skåneresa

Jag är nyss hemkommen efter några dagars besök i Skåne. Var på studentfirande, träffade familj och vänner, cafebesök och gick på marknad - en trevlig tur med andra ord :-)

Så här såg mina iris ut när jag reste, de stod fortfarande i knopp......och så här såg de ut när jag kom hem, fullt utslagna.
En clematis, "General Sikorsky" stod också i knopp när jag reste......och blommade storslaget vid hemkomsten. Hade läst att den skulle få 15 cm stora blommor men de upplevs nästan ännu större. Jag var rädd att de skulle blåsa sönder, för plantan står nästan helt öppet i väster, men de har faktiskt klarat den eviga blåsten jättebra!
Nedan kommer lite foton från min gamla hemstad Ängelholm, från stranden/havet som jag älskar. Efter regn, regn och åter regn klarnade det upp på lördagseftermiddagen och då var jag bara "tvungen" att åka ner till havet och njuta lite - trots rejält med blåst. Det var tydligen ett bra väder för vissa, för det fanns både surfare, vindsurfare och kitesurfare (heter det så?) ute på havet. Själv nöjde jag mig med att sitta på en bänk och njuta samt promenera bort till småbåtshamnen i Skälderviken.


Här mynnar Rönne å ut i hamnen i Skälderviken. Man kan ta en tur med seightseeingbåten "Laxen" från centrum ut till hamnen och då sägs det att man åker på Skånes Amazonas :-), dvs det är väldigt grönt och lummigt längs ån.

Ett foto från stan får det väl också bli. Utsikt mot Tingstorget och gamla tingshuset, som numera är en skola.Det hanns även med en utflykt till "Flinkmans café", ägt av Lasse Flinkman som varit (är?) med i After Dark. Hade aldrig varit där tidigare och det kändes som att det låg mitt i "nowhere" men mycket folk var där i alla fall. Det bevisar väl bara att folk är beredda att köra ganska långt om det är något som lockar, t ex ett litet fik, som i detta fall låg i en by som heter Sireköpinge. Tydligen brukar Flinkman vara där själv, men sån tur hade vi inte utan han lyste med sin frånvaro.
Interiören var som i ett vanligt hem från ?-talet, förutom i ett litet rum där det var tapetserat med foto på ägaren själv och tidningsurklipp mm från hans karriär.
Han hade även en liten butik, men ska jag vara ärlig var den definitivt inte i min smak. Där fanns mycket konstgjorda frukter - som verkligen såg konstgjorda ut! Inget alls som lockade faktiskt, men man har ju olika smak... fast jag undrade, får de verkligen sålt något här?
Fiket kan jag rekommendera, men butiken kanske man kan hoppa över :-)

Blåbärscheesecake...Det har onekligen regnat mycket i maj och juni. Ibland är jag sååå frustrerad att det inte kan bli sommarväder, MEN det finns ju faktiskt positiva saker med regn (förutom att trädgården behöver det för att må bra) - nämligen att man kan njuta av vackra regnbågar. Det gäller att leta efter guldkornen i det grå :-)
Till sist vill jag önska er alla en skön midsommarhelg! Det lär bli väder där man kan se en och annan regnbåge...


6 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Ser att du har varit i mina hemtrakter!
Fint vid klitter elle hur?
Ha en skön midsommar.
Annika

Lilla My sa...

Så vackra bilder du tagit igen en gång. Så trevligt ut i Ängelholm.
Ha en riktigt skön midsommar.
Lotta

Britt sa...

Vad trevligt med skåne, har bara varit där en gång men jag skall tillbaka. Trevlig midsommar//Britt

Merja sa...

Skåneresa låter helt okej i mina öron;) Favorit stället i Sverige för mig!
Sett och upplevt mycket fint ser jag på dina bilder:)
Ha det gott!

Ninni sa...

När jag ser dina fina foton så blir jag så sugen på Skåne...Vad fint det är på många ställen där.
Ja det växer så att det knakar nu, allt slår ut nu när värmen kommit. Det gäller att hinna med att fota och också njuta av det vackra vädret.
Ha en fortsatt skön helg!

Anonym sa...

85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室