torsdag 18 juni 2009

Skåneresa

Jag är nyss hemkommen efter några dagars besök i Skåne. Var på studentfirande, träffade familj och vänner, cafebesök och gick på marknad - en trevlig tur med andra ord :-)

Så här såg mina iris ut när jag reste, de stod fortfarande i knopp...



...och så här såg de ut när jag kom hem, fullt utslagna.




En clematis, "General Sikorsky" stod också i knopp när jag reste...



...och blommade storslaget vid hemkomsten. Hade läst att den skulle få 15 cm stora blommor men de upplevs nästan ännu större. Jag var rädd att de skulle blåsa sönder, för plantan står nästan helt öppet i väster, men de har faktiskt klarat den eviga blåsten jättebra!




Nedan kommer lite foton från min gamla hemstad Ängelholm, från stranden/havet som jag älskar. Efter regn, regn och åter regn klarnade det upp på lördagseftermiddagen och då var jag bara "tvungen" att åka ner till havet och njuta lite - trots rejält med blåst. Det var tydligen ett bra väder för vissa, för det fanns både surfare, vindsurfare och kitesurfare (heter det så?) ute på havet. Själv nöjde jag mig med att sitta på en bänk och njuta samt promenera bort till småbåtshamnen i Skälderviken.


















Här mynnar Rönne å ut i hamnen i Skälderviken. Man kan ta en tur med seightseeingbåten "Laxen" från centrum ut till hamnen och då sägs det att man åker på Skånes Amazonas :-), dvs det är väldigt grönt och lummigt längs ån.





Ett foto från stan får det väl också bli. Utsikt mot Tingstorget och gamla tingshuset, som numera är en skola.



Det hanns även med en utflykt till "Flinkmans café", ägt av Lasse Flinkman som varit (är?) med i After Dark. Hade aldrig varit där tidigare och det kändes som att det låg mitt i "nowhere" men mycket folk var där i alla fall. Det bevisar väl bara att folk är beredda att köra ganska långt om det är något som lockar, t ex ett litet fik, som i detta fall låg i en by som heter Sireköpinge. Tydligen brukar Flinkman vara där själv, men sån tur hade vi inte utan han lyste med sin frånvaro.
Interiören var som i ett vanligt hem från ?-talet, förutom i ett litet rum där det var tapetserat med foto på ägaren själv och tidningsurklipp mm från hans karriär.
Han hade även en liten butik, men ska jag vara ärlig var den definitivt inte i min smak. Där fanns mycket konstgjorda frukter - som verkligen såg konstgjorda ut! Inget alls som lockade faktiskt, men man har ju olika smak... fast jag undrade, får de verkligen sålt något här?
Fiket kan jag rekommendera, men butiken kanske man kan hoppa över :-)





Blåbärscheesecake...



Det har onekligen regnat mycket i maj och juni. Ibland är jag sååå frustrerad att det inte kan bli sommarväder, MEN det finns ju faktiskt positiva saker med regn (förutom att trädgården behöver det för att må bra) - nämligen att man kan njuta av vackra regnbågar. Det gäller att leta efter guldkornen i det grå :-)




Till sist vill jag önska er alla en skön midsommarhelg! Det lär bli väder där man kan se en och annan regnbåge...






5 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Ser att du har varit i mina hemtrakter!
Fint vid klitter elle hur?
Ha en skön midsommar.
Annika

Lilla My sa...

Så vackra bilder du tagit igen en gång. Så trevligt ut i Ängelholm.
Ha en riktigt skön midsommar.
Lotta

Britt sa...

Vad trevligt med skåne, har bara varit där en gång men jag skall tillbaka. Trevlig midsommar//Britt

Merja sa...

Skåneresa låter helt okej i mina öron;) Favorit stället i Sverige för mig!
Sett och upplevt mycket fint ser jag på dina bilder:)
Ha det gott!

Ninni sa...

När jag ser dina fina foton så blir jag så sugen på Skåne...Vad fint det är på många ställen där.
Ja det växer så att det knakar nu, allt slår ut nu när värmen kommit. Det gäller att hinna med att fota och också njuta av det vackra vädret.
Ha en fortsatt skön helg!