söndag 7 november 2010

Promenad med kameran som sällskap


Nu är vår närmaste skog bara ett stort kalhygge...

... ser inte särskilt roligt ut men man måste såklart förnya skogen ibland, det kan man ju förstå. Bara de planterar nya träd, vilket jag hoppas de kommer att göra.

Även om det inte ser så roligt ut, så doftade det jättegott med alla dessa nyfällda träd.Här stod ännu några höga höga granar kvar, men de är också borta nu.

En fördel med nya kalhyggen är att man hittar saker att plocka med sig hem.
De här fina kottarna kunde jag inte motstå.
 Släpade med mig två grenar hem - puuh, det var faktiskt tungt. Tur jag inte hade så långt att gå :-)
Utsikt över ett plank...... och här är planket själv i blickpunkten.

Roligt att leka lite och testa olika bildkompositioner.Det här fick jag syn på när jag kom gående längs vägen, lite "lager-på-lager-principen".
Jag har ju sett det tidigare, men vid vissa tillfällen tittar man liksom på ett annat sätt och ser andra saker än vad man vanligen ser... om ni förstår vad jag menar.

Först planket, därefter en grön häck, bakom den buskar i härliga höstfärger och längst bak en dunge med döda kala träd.Väl hemma igen fick grenarna med kottarna pryda en blomsterlåda vid entrén.


Så nu har jag redan börjat julpynta :-)I blomsterlådan stod några solrosor kvar, så det blev både höst och jul i samma lådda...... nu har dock solrosorna fallit offer för frosten, så julen finns ensam kvar :-)

Tänk, om några veckor är det faktiskt redan dags att börja julpynta inomhus. Vad tiden går!

Jag har redan börjat se fram emot vintersolståndet, när dagarna åter börjar bli längre.
Jag gillar julen, tycker om att julpynta och visst är det jättemysigt med tända ljus, sitta och läsa en bok med en filt över sig, fint med vit snö osv osv - men...
... jag föredrar ändå den ljusa årstiden när jag kan vara utomhus så mycket jag vill.
Dessa långa mörka eftermiddagar och kvällar är jobbiga efter ett tag. Energin att göra saker finns knappt, längtar verkligen till när ljuset återvänder igen!!!

Idag har i alla fall solen varit framme - härligt.

Ha det gott alla ni som kikar in på min blogg.
Jag passade på att ta en liten paus från bloggandet under tiden min utlottning pågick men nu ska det inte ta två veckor till nästa inlägg :-)


11 kommentarer:

Sirpa sa...

Hej!
Tack Ingela för din hälsning!
Så fina bilder!
Spännande att få en paket! Tack! Den kommer säkert att pigga upp mig, så fin ask!
Ha en skön kväll!
Kram Sirpa

Inger sa...

Promenad med kamera, så skönt:)
Ha det gott!

Anonym sa...

Härligt att gå ut och gå tillsammans med kameran. Det gillar jag också. Tänk vad mycket fina saker genom kameralinsen man kan se. Jättefina bilder du tog på promenaden.
Jo visst är det mysigt med att snart kunna få julpynta men också att nu njuta av att få ha hur mycket levande ljus som helt inomhus och njuta med en bok och en pläd. Det är skönt. Fast jag längtar till den ljusa årstiden i alla fall.
Önskar dig en fin söndagskväll!
Kram från Marie

Susie på Stjärnarve sa...

...underbara bilder på staketet, speciellt det med dom röda buskarna bakom. Och du har helt rätt, ibland "ser" man inte saker och ting, eller så ser man det på fel sätt!
Min nya header är en bild jag tog idag när vi skulle ge oss iväg ut för en skogsprommis med Penny. Rolle körde ut bilen och när jag stod och väntade upptäckte jag att solen lyste på en smällspirea som växer i hans rabatt framför hans bilbrygga. Hade inte sett den tidigare!

Sirpa sa...

Hej!
Jag vill tacka! Paketet kom idag och finns nu i min blogg!
Tack, den är så fin!
Önskar dig en fin tisdag!
Kram Sirpa

Ninnis familjeliv sa...

Hej vilken fin blogg du har med så fina bilder! Vilka fina smycken du gör också! Hit kommer jag snart tillbaka! Ha en fortsatt trevlig vecka! Kram Nina

Anns Gröna sa...

Så fint det blev vid er entré med de kottyngda grenarna. Har också haft turen att hitta en sådan skatt EN gång! Gillar dina skogstursbilder - och kan själv nästan känna doften, härligt!
Visst är det kul att experimentera med kameran!?! Har hittat en hel massa kul saker man kan göra med vår "vanliga" digitala som jag inte hade en aaaning om att man kunde göra.
Hoppas du får en skön höstlig vecka!
Kram
Ann

Gardenhouse sa...

Ett sånt fint fynd på kalhygget att pryda lådan med! Tänk vad annat det blir efter en avverkning, man känner liksom inte igen sig...
Så vackert det var med utsikten över staketet!
Go vecka på sig!
Kram Sussi

Anonym sa...

Vilken härlig promenad!
Härliga bilder! Favo, utsikten från staketet.
Ha det gott Kram

Fröken Tindra sa...

Tack för den fina vinsten!! Blev så glad.
Vilka härliga foton du visar! Fina kottar. Gillar fotot med lager på lager-effekten.
Ha en skön fredag och helg!
Kram!

Britt sa...

Gillar verkligen dina bilder av staketet, tänk att två liknadne bilder kan vara så olika//Britt