fredag 27 februari 2009

Naturbilder

Vi har haft besök från Skåne så det har inte funnits tid till att sitta vid datorn på några dagar. Trevligt med gäster och på sätt och vis ganska skönt att vara ifrån datorn ett tag.
Sällskap på promenaderna, en fikatur (mums) in till stan mm är såklart att föredra framför att sitta framför datorn! Men, nu är det dags för ett inlägg igen och att kika in på andras bloggar. Desto roligare efter den korta pausen.

Har fotat lite nere vid sjön och ån / forsen hemmavid. All snö är borta igen men isen ligger fortfarande på sjön, så svanarna höll till precis där sjön övergår i ån - enda stället med öppet vatten.Foton tagna från bron åt varsitt håll.Det översta på forsen där vattnet så småningom hittar ut till havet och åt andra hållet åns början vid sjöns slut...Hade turen att se sju svanar som letade mat där sjön övergår i ån. Två vuxna och fem stycken fjolårsungar, antar jag att det måste vara. Stora men fortfarande gråa i färgen.
Titt som tätt "tippade de över" och visade bara baken medan de letade mat nere i vattnet - det ser ganska lustigt ut :-)
Ibland "luftade de vingarna" men flög iväg gjorde de inte, till min glädje. Nästa gång stegen bär dit får jag nog ta bröd med mig och hoppas på att där finns svanar då oxå.

Så slutar jag med ett färgfoto - eller kanske jag ska säga ett foto med lite färg i :-) - i form av båtar lagda rad på rad i väntan på våren.


Om någon timme bär det iväg på teater, hoppas på många glada skratt! Ha en bra helg, jag hoppas vi alla får njuta av i varje fall lite sol...

5 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Låter som härliga dagar.
Datorn är ju faktiskt inte så viktigt eller hur?
Ha det gott
Annika

Länninge Trädgård sa...

Vad härligt det ser ut med öppet vatten.
varma hälsningar
Helen

Anonym sa...

Öppet vatten ingen snö, ja, så kan det ju också vara.
Fin miljö och vad svanar är vackra!

Anonym sa...

hejsan !
fina foto !! louise och jag har varit ute och övningskört i ca 1 tim. idag , då såg vi en bil som var ute och körde och sladdade på Borlångern-sjön !! häftigt ! trodde inte isen var såå tjock fortfarande .
ha det gott ! kram , helen

Anonym sa...

Hej Ingela!
Fina bilder och fina halsband! Visst längtar man till våren nu när ljuset har kommit tillbaka. Har Forsythia kvistar inomhus som slagit ut, härligt, och visst är det underbart att köpa en bukett tulpaner till sig själv, och "höra hur de låter"! ("krisp ljudet"...)
Ha de gott
Martina